Witamy w internetowym sklepie ze słodyczami.
Odkryj na nowo Magię Słodkości
Infolinia517-723-039
Twój koszyk ze słodkościami
Koszyk jest pusty
Słodka ciekawostka
Nr 16

Najbardziej znaną belgijską specjalnością są praliny owoce morza wykonane z białej i ciemnej czekolady, najczęściej z nugatowym nadzieniem.

Zobacz inne ciekawostki

Co to są słodycze BIO?

Słodycze z certyfikatem BIO produkowane są w oparciu o restrykcyjne zasady ekologicznej produkcji żywności, a co za tym idzie dają pewność, iż spożywane przez nas słodkie przysmaki charakteryzują się najwyższą jakością i są w pełni zdrowe oraz autentyczne.

Żywność ekologiczna jest związana z naturalnym procesem wytwarzania, dbającym o naturę i mającym na celu wysoką wartość odżywczą produktów. Tymczasem większość dostępnej na rynku żywności produkowana jest przy użyciu sztucznych i syntetycznych nawozów oraz bardzo szkodliwych dla zdrowia chemicznych środków ochrony roślin.

Ekologiczne techniki produkcji żywności nie dopuszczają produkcji żywności modyfikowanej genetycznie, a zdrowie i dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet.

Kiedy żywność możemy uznać za autentyczną? Tylko wtedy, gdy została wyprodukowana naturalnymi, tradycyjnymi metodami oraz kiedy zawiera naturalny skład. Żywność wyprodukowana metodami, które niszczą jej strukturę oraz naturalną witalność, zawierająca duże ilości związków syntetycznych i nienaturalnych oraz żywność wysoko przetworzona, z pewnością do autentycznych nie należy. Istnieje bowiem granica przetwarzania żywności, której przekroczenie nakazuje zastanowić się, czy nadal jest to żywność ekologiczna, czy już produkt przemysłowy.

Copyright © 2012-2017 by GaleriaSlodyczy.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone